”Det ska hända något litet varje dag. Något socialt.”

Socialens krögare Majje vill satsar på social gemenskap genom småskaliga temadagar – varje dag. – Jag vill bidra med en ny sorts social gemenskap, säger Majje. Majje tror…

Socialens krögare Majje vill satsar på social gemenskap genom småskaliga temadagar – varje dag.

– Jag vill bidra med en ny sorts social gemenskap, säger Majje.

Majje tror att vi måste lära oss att leva med Corona en lång tid framöver vilket innebär fortsatt fysisk distansering, men det utesluter inte social gemenskap, menar han.

– Alla måste förhålla sig till ett lite lugnare socialt liv. Jag planerar för en stammisbar med lokal och genuin gemenskap där fler och fler gäster lär känna varandra och därmed också tar mer ansvar för varandra och visar hänsyn.

På Socialen kommer det att finnas stående sociala temadagar sex dagar i veckan.

– Varje dag har ett tema och ett erbjudande. Inget stort. Vi pratar om lugna minievenemang som inte drar massor av folk, men som bygger vänskap över tid. Att låta något litet hända varje dag och att upprepa det varje vecka tror jag är bästa sättet att bygga långsiktig och trygg gemenskap, säger Majje.

Följ Socialen bar på Facebook här, så missar du inga sociala nyheter.

Stående temadagar

Tisdagar: Marley Tuesday – Vi spelar baktaktsmusik från familjen Marley och gungar med kroppen. Hela dagen. Bra grogg: 100 kr. Öppet 15-22.

Onsdagar: People Beeing People – Äntligen lill-lördag! Vi hänger, lyssnar på musik, garvar och hänger igen – tills vi inte gör det längre. Fri chipsbuffé + överraskningsdricka för 100 kr. Öppet 15-22.

Torsdagar: ”Rock-klubb” – På torsdagar låtsas vi att vi är en rock-klubb, fast vi egentligen bara spelar skitbra rockmusik och käkar Spanska mackor (rockmackor) till super-kompis-pris. Tre valfria spanska mackor för 100 kr. Öppet 15-22. 

Fredagar: Soc-AW – Äntligen-fredag!  Dags för lite fredagsmys med sjukt bra musik. Happy Hour kl 16-19. 100% kul. Öppet 15-24.

Lördagar: SaturDate – Alla dejtar alla – vi dejtar varandra som polare, vänner, grannar, romantiker, hundar – vad vet vi? Du bestämmer. Bra musik och Happy Hour kl 16-19. 100% kul. Öppet 15-24.

Söndagar – Måndagar: Stängt! Men öppet för privatfester. Sugen på en privat fest på Socialen? På söndagar och måndagar är det privatfestdagar. Hör av dig till Majje.

Plats: Socialen, Hammarby allé 9A, Hammarby Sjöstad. www.socialenbar.se

Öppettider: Tisdag-torsdag: 15-22. Fredag-lördag: 15-24. Söndag – Måndag: Stängt, men öppet för privatfester.

Skärmavbild 2020 05 31 kl. 16.51.26