Projekt Goda Sjöstadsgrannar – oktober

PROJEKT GODA SJÖSTADSGRANNAR – EN OKTOBERUTMANING! Socialen bar startar härmed ”Projekt Goda Sjöstadsgrannar” och alla i Sjöstaden är välkomna att vara med. Ju fler desto bättre! Vi tänker…

PROJEKT GODA SJÖSTADSGRANNAR – EN OKTOBERUTMANING!

Socialen bar startar härmed ”Projekt Goda Sjöstadsgrannar” och alla i Sjöstaden är välkomna att vara med. Ju fler desto bättre! Vi tänker så här: Hammarby Sjöstad har på 20 år blivit en myllrande stadsdel och idag är vi många som måste samsas här. Då är det bra om vi alla kan vara lite extra sociala och goda mot varandra – istället för asociala och onda 🙂. Men vad är då en god granne? Ja, det är det som projektet ska ta reda på:

”Vi utmanar alla invånare och företagare i Sjöstaden att under oktober månad besvara frågan om vad en god granne är – gärna, men inte nödvändigtvis, genom konkreta handlingar!”Projektet är icke-kommersiellt, i den bemärkelsen att det du bidrar med eller ger (idéer, handlingar, saker mm) inte ska kosta andra grannar några pengar.

EXEMPEL (idéer som redan ligger i pipeline):

Först: En gratis kopp kaffe – 29/9

Socialen bar bjuder alla i Sjöstaden på en kopp kaffe som en symbol för social gemenskap. Socialen tjuvstartar projektet redan den 29 september eftersom det råkar vara ”Kaffets dag”. Välkommen in på en gratis kopp grann-kaffe och lite snäll old-school-reggae i högtalarna. Hammarby allé 9A.

Sist: Halloween-grann-fest – 31/10

Alla projekt har ett slut. Lördagen den 31 oktober är den inofficiella högtidsdagen ”Grannens dag” och dessutom ”Alla helgons dag”. Socialen bar bjuder därför in till Halloween-grann-fest och bjussar på fri entré, DJ, ljusshow och gratis Jello shots (och fler överraskningar är på gång).

ANTA UTMANINGEN – GÖR SÅ HÄR…Kom igen nu grannar och företagare i Sjöstan! Släpp loss er godhet. Ni har hela oktober på er. Vad vill just DU göra eller lyfta fram på temat Goda Sjöstadsgrannar?

Posta gärna konkreta handlingar på Hammarby Sjöstads Facebook-sida. Skriv ”Projekt Goda Sjöstadsgrannar” i rubriken – eller om ni vill så använd projekt-märket i era inlägg så alla förstår vad det handlar om. Vi bifogar det officiella projekt-märket (namnet tillsammans med ett hjärta) som får användas fritt. Okej att skärmdumpa projekt-märket också. Max ett inlägg/vecka om du är företagare (FB-grupp-regel), annars fritt fram för alla andra att posta obegränsat med inlägg och förslag.

Nu kör vi grannar! Oktober äger!

Peace, love & sjöstads-understanding 🙂

/Majje & Jocke på Socialen bar

Snabbfakta: ”Projekt Goda Sjöstadsgrannar” är ett icke-kommersiellt grannprojekt som utmanar Hammarby Sjöstads invånare och företagare att genom konkreta handlingar och idéer visa hur en god granne kan vara. Projektperiod: Oktober 2020. Initiativ: Socialen bar. För vem: Alla goda grannar.