Pintxos – nya mattrenden kommer till Sjöstaden

Hammarby Sjöstads har fått sitt första heldedikerade pintxos-ställe. På baren Socialen kan du, med start den 16 maj, avnjuta superpopulära pintxos – utomhus såväl som inomhus. Pintxos är en…

Hammarby Sjöstads har fått sitt första heldedikerade pintxos-ställe. På baren Socialen kan du, med start den 16 maj, avnjuta superpopulära pintxos – utomhus såväl som inomhus.

Pintxos är en baskisk variant av tapas som består av brödbitar med något gott ovanpå och med en lång pinne genom hela härligheten. Socialen är först ut i Hammarby Sjöstad med att helt fokusera på den baskiska tapasvarianten som kallas pintxos. 

Kocken och matkreatören Herman Rasmuson har utvecklat matkonceptet speciellt för Hammarby Sjöstad:

– Vi kallar dem Spanska mackor och de har blivit väldigt trendiga under de senaste åren eftersom de är så vansinnigt goda och enkla och snabba att äta på stående fot. Och de är relativt billiga. Våra Spanska mackor har dessutom en tydlig svensk och lokal sjöstads-twist, säger Herman Rasmuson som också är känd kokboksförfattare.

Råvarorna är svenska och flera av smårätterna har sjöstadsinspirerade namn såsom Hammarbybacken, Luma-oxe-i-bröd och Sjöstads-bresaola.

– Det slinker lätt ner 2-4 mackor per person och till det så är det gott med lite vin eller öl.  Spanska mackor kommer att bli mycket populära i Sjöstaden. De passar perfekt för ett lokalt hål-i-väggen-ställe som Socialen, säger Herman Rasmuson.

Följ Socialen bar på Facebook här, så missar du inga sociala nyheter.

Plats: Socialen, Hammarby allé 9A, Hammarby Sjöstad, Stockholm, www.socialenbar.se

Öppettider: Tisdag-torsdag: 15-22. Fredag-lördag: 15-24. Söndag-måndag: Stängt, men öppet för privatfester.  

Mat dryck spanska mackor pintxos

 

Hammarbybacken: Kronärskocka, italiensk hårdost, rostad hasselnöt, ramslöktryffelscreme
 

Skärmavbild 2020 04 27 kl. 22.07.26

 

Pepparrotslax: Rökt lax, pepparrotscreme, rostad lök, friterad kapris, groddar

IMG 2640

 

Röd-get: Rödbeta, getostmousse, honung, rostade nötter, lökströssel, rödbetsgroddar