peru 3

Mat & Dryck

Gästspel: Eddy Vargas peruanska kök

Gästspel: Eddy Vargas Peruanska kök

Socialen bar är en salig mix av olika människor, kulturer och intressen – som gillar att mötas. Något liknande kan en säga om det peruanska köket som är ett internationellt mega-crossover-kök med en galen mix av smakupplevelser. Välkommen till en social och spännande smakkrock och till gästkocken Eddy Vargas peruanska kök på Socialen bar. 

Peruansk ceviche och andra läckerheter

Det peruanska köket beskrivits ofta som ”fyra kontinenter i ett enda land”, och finns med i Guinness rekordbok som det land som har störst variation och mångfald av traditionella rätter i världen. Matinfluenserna kommer bl a från Inkariket, Amazonas, Spanien och den afrikanska kontinenten, men också från kök såsom det franska, kantonesiska, japanska och italienska. Slutresultatet är en minst sagt rik och varierad smakupplevelse. På menyn återfinns allt från cevicher och sallader till peruanska piroger och vegetariska/veganska rätter. Det finns även inslag från ”Nikkei-köket” som är en cross over mellan det peruanska och japanska köket. Maten kan beskrivas som fräsch och social med explosiva, oväntade smaker, glada färger och noga utvalda råvaror. Välkommen till gästkocken Eddy Vargas peruanska kök på Socialen bar.

Peru 2
Skärmavbild 2020 05 17 kl. 16.48.42

Knegermat från Lugnets Industriområde

Innan Hammarby Sjöstad existerade på kartan så fanns Lugnets Industriområde – en vildvuxen plats där människor levde sina liv på sitt eget sätt bland verkstäder, provisoriska boenden och massor av korrugerad plåt. Här har vi hämtat en del av vår matinspiration. Utbudet varierar över tid men något du alltid kan få på Socialen bar är Bullens Pilsnerkorv. Ibland även Makaronilåda, Lyx-knegar-nachos eller en rejäl Charkbricka mm. Se på menyn vad som är aktuellt för dagen.

Öl, bärs & bira

Om du gillar öl, bärs och bira så har du kommit till rätt bar. Vi har ett personligt och annorlunda utbud av olika ölsorter. Vi har tre tappkranar, där en av kranarna är en gästkran som vi skiftar varje månad. Sen har vi ett mindre utbud av väl utvalda flask- och burköl från olika delar av världen: Lager, veteöl, IPA, ale, stout mm – och en och annan specialjäst öl – bara för att det är kul. Om du gillar att dricka mycket öl eller dela med dig av öl till dina vänner så serverar vi även öl i jättekannor, s k pitchers. Till biran har vi också ett supernajs utbud av klassiska kvalitetssnapsar – ja, shots alltså.

Mat dryck ol ar gott
Skärmavbild 2020 05 17 kl. 16.52.34

Vin & drinkar – och BIG-kannor

Vi har ett litet men väl utvalt sortiment av vin i olika prisklasser som gör din Socialenvistelse till en vindröm. För att vara extra sociala så har vi pressat priset på en flaska Cava till 269 kr – så att det känns kul att dricka skumpa tillsammans. På drinksidan är vi både smala och breda. Testa gärna vår Gin & Tonic-meny med 10 olika sorters GT. Och så gillar vi Aperol Spritz och Jägermeistershots. För dig som tänker stort så har vi en BIG-kanne-meny med öl och drinkar i 1,6-liters kannor – kul, socialt och prisvärt att dela med 4-6 vänner. 

Skärmavbild 2020 04 27 kl. 23.11.03

Socialen

info@socialenbar.se

Stängt för tillfället. Nyöppning på ny adress i höst 2022.