Skärmavbild 2020 05 17 kl. 16.43.17

Mat & Dryck

Crossover – Spanska lyxmackor möter knegarmat

Medelhavet möter Lugnets Industriområde

Socialens bar-mat är en hemmasnickrad crossover mellan Medelhavet och Lugnets Industriområde där vi låter spanska mackor (pintxos) möta knegarmat de luxe. Ibland i sällskap med lite cava, en bira eller en snaps. Välkommen till en spännande smakkrock. Kom som du är och när du vill. Vi har ingen bordsbokning. Vi är Socialen – socialaste baren i Sjöstaden.

Spanska mackor (pintxos)

Pintxos är en baskisk variant av tapas som består av brödbitar med något gott ovanpå och med en lång pinne genom hela härligheten. För enkelhetens skull kallar vi dem för Spanska mackor eftersom vi gett dem en svensk touch med svenska råvaror och lokalklingande macknamn. Välj själv dina favoriter från vårt ”mack-akvarium”. 2-4 stycken brukar vara lagom för en person. Spar ”mack-pinnarna” och betala utifrån hur många pinnar du samlat på dig när du ätit klart. Utbudet av Spanska mackor kan variera från dag till dag men här är ett smakprov: Hammarbybacken, Pepparrotslax, Röd-get, Svenskparma, Sjöstads-bresaola, Lugnets-prick-i-korv, Slang-med-slira, Vegomyra mm.

Mat dryck spanska mackor
Skärmavbild 2020 05 17 kl. 16.48.42

Knegermat från Lugnets Industriområde

Innan Hammarby Sjöstad existerade på kartan så fanns Lugnets Industriområde – en vildvuxen plats där människor levde sina liv på sitt eget sätt bland verkstäder, provisoriska boenden och massor av korrugerad plåt. Här har vi hämtat en stor del av vår matinspiration. Utbudet är olika från dag till dag, men du kan se fram emot både kalla och varma rätter såsom Bullens Pilsnerkorv, Makaronilåda, Lyx-knegar-nachos, Majjes mini-skagen, en rejäl Charkbricka mm.

Personligt urval av öl, bärs & bira

Om du gillar öl, bärs och bira så har du kommit till rätt bar. Vi har ett personligt och annorlunda utbud av olika ölsorter. Vi har tre tappkranar, där en av kranarna är en gästkran som vi skiftar varje månad. Sen har vi ett mindre utbud av väl utvalda flask- och burköl från olika delar av världen: Lager, veteöl, IPA, ale, stout mm – och en och annan specialjäst öl, bara för att det är kul. Om du gillar att dricka mycket öl eller dela med dig av öl till dina vänner så serverar vi även öl i jättekannor, s k pitchers. Till biran har vi också ett supernajs utbud av klassiska kvalitetssnapsar – ja, shots alltså.

Mat dryck ol ar gott
Skärmavbild 2020 05 17 kl. 16.52.34

Vin & drinkar – och BIG-kannor

Vi har ett litet men väl utvalt sortiment av vin i olika prisklasser som gör din Socialenvistelse till en vindröm. För att vara extra sociala så har vi pressat priset på en flaska Cava till 269 kr – så att det känns kul att dricka skumpa tillsammans. På drinksidan är vi både smala och breda. Testa gärna vår Gin & Tonic-meny med 10 olika sorters GT. Och så gillar vi Aperol Spritz och Jägermeistershots. För dig som tänker stort så har vi en BIG-kanne-meny med öl och drinkar i 1,6-liters kannor – kul, socialt och prisvärt att dela med 4-6 vänner. 

Skärmavbild 2020 04 27 kl. 23.11.03