Internationellt matgästspel på Socialen bar. Våren 2022

Hammarby Sjöstad fortsätter att blomma matkulinariskt. Kocken Eddy Vargas gästspelar under våren 2022 på Socialen bar med ett peruanskt ceviche-koncept. Start 11 februari.

Hammarby Sjöstad har idag ett rikt utbud av mat och dryck från ett 70-80-tal restauranger. En del kritiska röster menar att det finns för många hamburgar- och sushiställen, men med målet att bli 31 000 invånare i Sjöstaden så tycks det trots allt finnas plats för såväl kedjedrivna streetfood-restauranger som fine dining och nisch-restauranger.

– Sjöstaden växer hela tiden så det finns fortfarande plats för fler krogkoncept, men självklart är det positivt om utbudet blir mer varierat. Det är en av anledningarna till att vi satsar på matgästspel. Det ger oss en möjlighet att utforska vad som saknas, säger Majje Mazloumi som driver Socialen bar i Hammarby Sjöstad.

Vårens gästspel utgår från det peruanska köket med den internationellt erfarne kocken Eddy Vargas. Han har tidigare arbetat på Piscoteket i Oslo som är rankad som den bästa peruanska restaurangen i Skandinavien och den 21:a bästa peruanska restaurangen i världen. Han har studerat matlagning i Peru och arbetat på flera peruanska restauranger i Europa. I Sverige har Eddy arbetat på bl a Barranco och Tiger Milk där han kombinerat peruansk matlagningsteknik med nordiska råvaror.

– Jag vill bidra med stora smakbilder och ett socialt sätt att äta. På menyn återfinns allt från cevicher och sallader till peruanska piroger och vegetariska/veganska rätter. Det kommer även att finnas inslag av ”Nikkei-köket” som är en cross over mellan det peruanska och japanska köket. Maten kan beskrivas som fräsch och social med explosiva, oväntade smaker, glada färger och noga utvalda råvaror, säger Eddy Vargas.

Det peruanska köket beskrivits ofta som ”fyra kontinenter i ett enda land”, och finns med i Guinness rekordbok som det land som har störst variation och mångfald av traditionella rätter i världen. Matinfluenserna kommer bl a från Inkariket, Amazonas, Spanien och den afrikanska kontinenten, men också från kök såsom det franska, kantonesiska, japanska och italienska. Slutresultatet är en minst sagt rik och varierad smakupplevelse.

KORTFAKTA

Vad: Eddy Vargas – peruanskt matgästspel på Socialen bar

När: Start fredagen den 11 februari, med fortsättning under våren 2022.

Adress: Hammarby allé 9a – Hammarby Sjöstad/Stockholm

Öppettider: Tisdag-torsdag kl 15-22. Fredag-lördag kl 15-00. Söndag-måndag stängt.

Meny: FB-meny

Ingen bordsbokning. Drop-in gäller.